Говорят Красимира Германова от ГЕРБ и Тихомир Янакиев от БСП

„Нормално е да има битка, защото трябва да се избере най-добрият кандидат. Вероятно от ГЕРБ  се спряха на моето име заради опита и знанията, които имам. От 16 години съм в политиката. От 12 години съм част от управленския екип на Община Созопол. От тогава градът доста се промени. Моята идея е да надграждам това, което е направено. Основният ми приоритет е благоустрояването на Созопол. Трябва да създадем една добра среда за жителите и гостите на града. Вторият ми приоритет е социалната политика – безплатни детски градини, социален патронаж. Третата ми задача ще бъде да продължа с лидерското място на Община Созопол в привличането на европейски средства”, заяви кандидатът за кмет на Созопол Красимира Германова от ГЕРБ.

„Мотивите ми да се кандидатирам отново за градоначалник са повтарящите проблеми, които е трябвало да бъдат решени преди години. Това е по-скоро надпревара, а не битка. Основната цел на нашия екип е финансовото стабилизиране на общината. Друг приоритет е справяне с демографския проблем. Тази година в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий"  има едва 21 първокласника”, каза Тихомир Янакиев, кандидат на БСП за кмет на Созопол.

В интервю за NOVA част от гражданите на града споделиха, че Созопол се развива, но чистотата не е на ниво. Някои обаче отказаха да коментират и заявиха, че в морския град има доста корупция. Те се оплакаха и от недостатъчния брой паркоместа. По думите им през лятото това е сериозен проблем.

„Всички проблеми са решими чрез организационен начин. Гражданите трябва да бъдат въвлечени в самото управление”, каза още Янакиев.

„Тази година наистина имаше проблем с чистотата. Лятото ставаме повече от 150 000. Ще бъдат добавени кошчета през летния сезон. Благодарение обаче на пречиствателната станция успяхме да се радваме на кристално чиста морска вода” , поясни Красимира Германова.

Как ще бъде разрешен проблемът с паркирането?

„Предстои да изготвя генерална схема за движение в града. Тя ще помогне за облекчаване на трафика и ще подпомогне безопасността. Нормално е през 3-4 години да имаме нужда от допълнителни паркинги – имаме както платени, така и безплатни”, поясни Германова.

„Имаме вече разработена схема. Управляващите досега не се справиха с проблема. Не може  в общината само един човек да отговоря за движението. Автогарата също трябва да се направи”, каза още Янакиев.

Как да се подобри здравната грижа?

„Общинският съвет е взел решение къде да бъде построен спешният център. Това, което зависеше от нас, беше направено”, категорична е Германова.

„За здравеопазването в града отговарят двама общопрактикуващи лекари и един спешен център. Сградите са окаяни”, каза  представителят на БСП - Тихомир Янакиев.

Заради силна буря в Созопол дебатът на кандидат-кметовете по NOVA в петък беше прекъснат. Първата част от него гледайте във видеото.

ДЕБАТЪТ ЗА СОЗОПОЛ: На какво ще заложат двама от кандидат-кметовете?

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.