"Много е важно да стигнем до всички столичани, които искат промяна", посочи лидерът на АБВ

„Всички твърдят, че са взели повече. Накрая се оказва, че има една сметка, която избирателят е направил. 50% от хората, които са попитани от агенциите, които правят exit poll-ове, са отказали да споделят за кого са гласували. Досега през годините процентите са били 31-32, а сега скачат до 50. Това е обезпокоително”, каза председателят на АБВ Румен Петков в изборното студио на NOVA.

Той коментира и вота в София. „Второто обезпокоително е недобрият процент участващи в гласуването. Много е важно да стигнем до всички столичани, които искат промяна и по-голяма публичност. Те трябва да имат знака, че общината принадлежи на жителите на София, а не обратното. Мисля, че така можем до стигнем до промяната, от която всички имат нужда. Борис Бонев постигна впечатляващ резултат. Много е важно какво ще е посланието, което ще отправят всички участници на първия тур за балотажа”, каза той.

ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ EXIT POLL: Балотажи в София, Пловдив и други големи градове

„Оказва се, че големият печеливш е негласувалият. Изправени сме пред изключително важен избор следващата неделя. Този избор може да предопредели перспективите в средносрочен план. Сериозната алтернатива в ляво не се състоя”, заключи Петков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.