Вижте данните на „Галъп” и Тренд"

Социологическите агенции "Галъп" и "Тренд" обявиха първите резултите от exit poll за местния вот.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОТДЕЛНИТЕ ГРАДОВЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

"ТРЕНД": 

В София Йорданка Фандъкова събира 32,8% от гласовете, а Мая Манолова – 23,1%, сочат данните на „Тренд”. Настоящият градоначалник отново е спечелила 2/3 от гласовете, които събра през 2015 г. Част от досегашните й симпатизанти днес са гласували доверие на опонентите й. Манолова пък е привлякла вота на избиратели, които досега са гласували за по-малки формации. 

В Пловдив кандидатът на ГЕРБ/СДС Здравко Димитров събира 34,8% от гласовете, а втора е Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив” – с 17,2%.

Във Варна Иван Портних от ГЕРБ е подкрепен от 49% от гласувалите, а Костадин Костадинов от партия „Възраждане” – 12,9%.

В Благоевград Атанас Камбитов събра 33,5% подкрепа, а независимият, но подкрепен от БСП, Румен Томов – 23,1%.

В Кърджали Хасан Азис от ДПС беше подкрепен от 49,9% от хората, отишли до урните, а Никола Чанев от ГЕРБ – от 27,5%.

В Русе Пенчо Милков от БСП – 32,4%, а Диана Иванова от ГЕРБ – 25,3%.

В Плевен независимият Георг Спартански – 40,4%, срещу Мирослав Петров от ГЕРБ с 22,6%.

"ГАЛЪП":

В София Йорданка Фандъкова събира 34,6%, срещу 24,6% за Мая Манолова. Настоящият градоначалник губи гласове. Част от поддръжниците й са гласували за Манолова, за други претенденти или не са отишли до урните. Основната част от електората на Манолова е от симпатизанти на БСП. За нея гласа си са дали и много от хората, които не подкрепят основните политически сили или застават зад протестно настроените такива. 

В Бургас Димитър Николов от ГЕРБ спечели изборите за кмет с 64,2%. Втори е Николай Тишев от БСП с 10,4%. Така в този град няма да се ходи на балотаж.

В Благоевград Атанас Камбитов от ГЕРБ събра 33,7% от гласовете, а независимият Румен Томов - 23,3%. 

В Кърджали Хасан Азис от ДПС е събрал 55,5%, а Никола Чанев от ГЕРБ 27,4%, сочат още данните на „Галъп”.

Във Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ събира 57,3% подкрепа, а Весела Лечева от БСП - 26,5%. Така и във Велико Търново няма да се ходи на балотаж.

Стара Загора остава в ръцете на досегашния си кмет Живко Тодоров от Герб. Той печели 71,8% от гласовете. Втори е кандидатът на БСП проф. Иван Върляков с 14,1 на сто.

Новият градоначалник на Шумен ще бъде избран след балотаж. На него ще се явят настоящият кмет от ГЕРБ Любомир Христов и кандидатът на БСП Венцислав Венков. Любомир Христов събира 34,2% подкрепа, а кандидатът на левицата - 20,5%. 

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.