Какво ще се случи оттук нататък на балотажа в София?

С първите резултати, още в нощта на вота, в София бяха дадени силни заявки за балотаж.

„Резултатите много ясно показаха волята на жителите на столицата. Хората не могат да бъдат лесно манипулирани с думи за промяна, когато става дума за подмяна”, заяви Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет от ГЕРБ.

Балотажи в 19 града, 9 избраха новите си кметове

„София няма нужда от усмихнато лице - параван. Пробивът е направен. Това, което партиите не можеха да направят за 14 години го направиха гражданите”, пък смята Мая Манолова.

Третото и четвъртото място останаха за „Демократична България” и независимия кандидат- Борис Бонев. Именно неговият резултат се оказа голямата изненада на кметския вот.

Официални резултати от ЦИК към 15.40 ч.

„Показахме, че има немалко хора, които искат и търсят истинска промяна. Всеки опит да се събуди поне малко младият електорат, е голям успех”, заяви Борис Бонев, кандидат за кмет на „Спаси София”.

Засега Бонев не подкрепя нито една от двете дами. Ще работи като общински съветник. Същата е ситуацията и с кандидата на „Демократична България”.

В НОЩТА НА ВОТА: Кой как видя изборните резултати?

„Това е едно начало, сега е наша задача да надграждаме. Няма как да подкрепя нито едната от двете”, каза още арх. Борислав Игнатов от „Демократична България”.

В социалните мрежи обаче два поста предизвикаха сериозно внимание. Евродепутатът на десните -  Радан Кънев  написа, че промяната все още е възможна, но тя не идвала с Мая Манолова. „Законът позволявал Манолова и кандидатът на неговото обединение - арх. Игнатов да се откажат от участие. Така балотажът би изправил един срещу друг-  Йорданка Фандъкова и Борис Бонев”, поясни той.

Изборна драма във Варна: Ще успее ли Портних да спечели вота на първи тур?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.