„На балотажа бихме застанали зад съответни политики”, заяви зам.-председателят на ВМРО

„Това, че сме в коалиция с дадена партия съвсем не означава, че не сме й опозиция в множеството общини у нас. Има градове, където сме основен опонент на ГЕРБ, както е в Пловдив. В Европейската столица на културата отдавна не се играе честно. Истинската битка обаче предстои. В малките населени места действително има натиск от дадена партия. Там, където ще участва ВМРО, ще има много строг контрол срещу купуването на гласове”. Това заяви Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО в ефира на „Здравей, България”.

„На балотажа бихме застанали зад съответни политики. Има градове, в които ще подкрепим ГЕРБ, а в други няма”, допълни Веселинов.

Окончателни резултати от вота: Балотажи в 18 областни града (ОБЗОР)

На въпроса дали Ангел Джамбазки дължи подкрепа на Фандъкова, тъй като преди години той беше общински съветник от групата на ГЕРБ, Веселинов поясни „Дължи й подкрепа, ако г-жа Фнадъкова се заеме с темите, които накараха Джамбазки да влезе в предизборна надпревара”. Той допълни, че днес ще има среща между ВМРО и ГЕРБ. По думите му с Манолова пък имат доста различни виждания. „Нямаме едно мнение по въпроса за Истанбулската конвенция и гей парадите, но не бихме отказали разговор с нея”, каза още Веселинов.

При 100% обработени протоколи: 9 града с избрани кметове, в 18 - балотаж

На въпроса от кого ще търсят подкрепа за Пловдив Веселинов отговори „Търсим подкрепа от всяка демократична българска  партия”.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.