Мнението е на Анастас Стефанов от "Тренд" и Светлин Тачев от "Галъп"

Избирателната активност на втория тур на местните избори ще бъде или сравнима с тази на първия, или с няколко процента под нея. Това прогнозира в предаването „Събуди се и гласувай” социологът от “Tренд” Анастас Стефанов.

„Не смятам, че избирателната активност ще достигне тази от миналата седмица. На балотажа по принцип избирателната активност е по-ниска”, коментира Светлин Тачев от „Галъп”.

18 областни града избират кметове на балотаж

По думите му изборите този път са по-интересни от предишните. Според Стефанов резултатът от изборите в София зависи от мобилизацията на основните политически партии, подкрепящи кандидатите за кмет на столицата. Той не е изненадан от арестите в различни части на страната.  

„Проблемът с купуването на гласове е социално-икономически. Трябва да обърнем внимание. На първи тур е по-лесно да се купуват гласове”, коментира Светлин Тачев.

Кои ще бъдат новите кметове, избрани на балотаж, вижте само по NOVA на 3 ноември. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.