Невена Йорданова остава в ареста, реши Окръжният съд във Варна

Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста 38-годишната банкова служителка, източила над 1,02 милион лева от сметки на 19 вложители.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Невена Йорданова заяви пред магистратите, че съжалява за случилото се и поиска домашен арест. Защитата й се аргументира с факта, че родителите й са с влошено здраве и Невена Йорданова е оказала пълно съдействие на разследващите.

 

 

„Към момента нямаме данни, къде са парите. Малко странно звучи, 1 милион лева да бъдат пратени по куриер. Самопризнанията, които служителката е направила не са ни необходими на практика. Има достатъчно други доказателства. Има голяма вероятност парите да са скрити някъде”, каза Светлана Данева,  зам.- окръжен прокурор на Варна

Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Преди съда във Варна да гледа мярката, банката, където жената е работила, изпрати писмо, в което уточнява точната сума, която е изтеглена – над 1,02 милиона лева. Парите са били превеждани от 19-те сметки по сметка на нейния баща и още едно лице. Изтеглените банкноти са били изпращани по куриер до монтанското село Мокреш на 29-годишен мъж, с когото служителката имала виртуални любовни взаимоотношения от 2 години.

Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Междувременно соченият за виртуален любовник на задържаната е заявил пред разследващите, че е получил само 15 000 лева от нея. 

По думите на мъжа самата варненка му е предложила да изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми.

Съдът назначи психиатрична експертиза на обвиняемата в ареста, където тя остава за постоянно. Междувременно от профила й в социалните мрежи стана ясно, че е пътувала често до различни далечни дестинации.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.