Адвокатът не вярва в „романтичния елемент” в историята

„Когато има такова престъпление, простият въпрос е къде са парите. Отговорът – парите ги няма. От тук нататък се започва сериозна работа по намерени на парите. Фактът на престъплението е доказан. Могат да възникнат различни версии. Това заяви в ефира на „Здравей,България” адвокат Марин Марковски по повод кражбата на един милион лева от банкова служителка.

Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

„Механизмът е много важен. Той е скучен, но много важен. Банката би трябвало малко повече да охранява влога. Дърпането на парите е станало, когато тя се разпорежда, защото тя има такова право с даден влог. Тя може да внася, да тегли, да превежда по този влог. Банкерката е трябвало да уведоми, съгласно вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи проверка. Този вложител, който иска да направи превод, трябва да представи документ за самоличност. Той трябва да е там. Другата служителка трябва да провери,такъв е редът. Обаче не са го правили”, обясни адвокатът.

Банкерката, източила над 1,02 млн. лв.: Съжалявам!

„Когато разполага с възможността като служител на банката да се разпорежда с влог, да извършва плащане, това е задължение на банката. Правилникът казва така: Всеки един клиент, който идва да извърши теглене, представя личен документ. Служителката трябва да провери има ли такъв влог. Преводът се извършва без подпис по нареждане, което остава в банката. Тя съобщава, че има клиент, който трябва да извърши даден превод. Нейната колежка не е извършила проверка”, каза още той.

ДА ОТКРАДНЕШ МИЛИОНИ ОТ ЛЮБОВ: Историята на банковата служителка и непознатия възлюбен

Адвокат Марковски не вярва в „романтичния елемент” в историята. Според него съвременната жена не може да се влюби толкова безпаметно в непознат.  

„Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също.Най-интересният въпрос е ако се скрият, заслужава ли си. Да прогнозираме какво ще се случи с тази жена. Тя прави пълни признания, обвинението е доказано. Съкратено съдебно следствие, присъда 18 години. Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв поглед може и да си струва, но това не е така”, обясни адвокатът.

Още от разговора с адвокат Марин Марковски гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook