Атаките бяха извършени в градче, близо до Франкфурт

10 души бяха убити при две нападения в сряда в германския град Ханау. Извършителят е открит мъртъв в дома си. До неговия труп е намерен и този на майка му. 43-годишният Тобиас Р. оставил писмо, в което признава за стрелбата и изразява крайнодесни възгледи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Първата атака била извършена в наргиле бар в центъра на града. Свидетели споделят, че са чули няколко изстрела. Убити са четирима души, а един е тежко ранен. Извършителят успява да избяга с тъмен автомобил и отива в квартал „Кеселщад”, където открива стрелба и в друг наргиле бар. Там жертвите са пет. Информацията за стрелба на трето място не се потвърди.

Масова стрелба в търговски център в Банкок (СНИМКИ)

„Към 22.00 ч. получихме няколко сигнала за две нападения със стрелба на две различни места в Ханау. Първите полицаи, пристигнали на мястото, установили, че е имало изстрели в района на Хоймаркт и на площад „Курт Шумахер”, каза говорителят на полицията Хенри Фалтин.

Войник уби близо 20 минувачи, ранените са над 20 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свидетели на стрелбата споделят, че са шокирани.

„Още не можем да повярваме, че такова нещо се е случило в нашия район. Все едно си във филм. Все едно някой си играе с нас”, каза очевидецът Кан-Лук Фризена.

След 7-часово издирване специалните части откриват предполагаемия стрелец, който се е самоубил в дома си. До него е открито тялото на майка му. Властите в Хесен потвърдиха, че мотивите зад стрелбата са крайнодесните убеждения на нападателя.

„И в двата наргиле бара клиентите били предимно от кюрдски произход. А разследващите откриха предсмъртно писмо и видеозапис, публикуван от нападателя дни преди да разстреля жертвите си. Посланията тепърва ще бъдат анализирани”, заяви вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт.

Стрелецът в тайландския мол е избягал със заложниците (ВИДЕО+СНИМКИ)