Той е обвинен в изнасилване и сексуална принуда над две жени

Продуцентът Харви Уайнстийн е виновен по обвинения в изнасилване и сексуална принуда над две жени. Това решиха съдебните заседатели в Ню Йорк след продължили няколко дни съвещания.

Обвинителка на Харви Уайнстийн пред съда: Той ме изнасили

67-годишният Уайнстийн беше обявен за невинен по други две обвинения за многократно сексуално посегателство. По време на делото той заяви, че е невинен, тъй като сексуалните отношения с двете жени, които го съдят, били по взаимно съгласие.

Актрисата Анабела Шиора обвини Харви Уайнстийн от свидетелската скамейка

След като беше арестуван, повече от 80 жени го обвиниха в сексуални престъпления, сред които и звезди като Гуинет Полтроу, Анжелина Джоли и Роузана Аркет. Очаква се в следващите дни съдът да постанови присъдата.

Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

„С тази присъда се надявам пострадалите да разберат, че в правосъдната ни система прокурорите, съдиите и съдебните заседатели ще им повярват, дори когато фактите не са прости - и дори когато динамиката на отношенията между жертвите и насилника са сложни", заяви районният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс.

„Ние сме много разочаровани от присъдата, в това няма никакво съмнение. Искахме да чуем "невинен" и по петте обвинения”, обяви адвокатът на Уайнстийн Артър Айдала.