Съобщението е на Специализираната прокуратура

Прокуратурата поиска постоянен арест за сина на Васил Божков - Антон, както и за секретарката на бизнесмена - Йоана Чолакова.

Преди няколко дни Антон Божков беше привлечен като обвиняем за пране на пари по поръчение на групата, която, според прокуратурата, била оглавявана от баща му. Йоана Чолакова пък е обвинена, че е участвала във въпросната престъпна група.

Двете мерки за неотклонение  се гледат от различни съдебни състави.

Синът на Божков обвинен в пране на пари

Спецсъдът вече остави Йоана Чолакова в ареста, тъй като имало опасност да повлияе на свидетели.

Според прокуратурата по данни на свидетеля Цветомир Найденов - бивш съдружник на Божков в хазартния бизнес, тя осъществявала контакт между иманярите и Божков. Чолакова била и човекът, чрез който контактували бизнесменът и сводници.

Самата Йоана Чолакова остана изненадана, че по документи е работила в управата на „Нове Холдинг”. По нейни думи, в последните месеци била административен директор на футболен клуб „Левски”. Решението на спецсъда може да бъде обжалвано.

Оставиха зад решетките жената на Васил Божков

Преди месец прокуратурата съобщи, че фирми, свързани с бизнесмена, са ощетили държавата с 500 млн. лева непогасени данъци от хазартни игри. Междувременно стана ясно, че Александър Тумпаров - съдружник на Васил Божков и също обвиняем, е платил гаранцията си от 1,5 млн. лева.