Вижте историята на Алдин Стефанов

Заради неспазването на противоепидемичните мерки в много от ромските махали в страната се въведе вечерен час, а в някои дори се поставиха КПП-та. Затова в Нови пазар един млад мъж се зае със задачата да контролира дали хората от "Дружба" спазват забраните.

"Хората ме познават достатъчно и знаят, че няма да ги подведа. Кварталът се дезинфекцира и всичко се спазва", каза Алдин Стефанов. Мъжът е на мнение, че подходът с добра дума, е много по-добър от този на „твърдата ръка“.

"По-добре да се разберем помежду си. Не сме като тези от гетата. Хората тук са образовани", каза още Алдин Стефанов.

Поставиха КПП-та в махалите в София

В ромския квартал рядко се вижда движение. Хората там приемат сериозно извънредната ситуация, в която се намира не само страната, а и светът. Къщите са големи, построени със заеми още по времето на социализма, когато хората са работили в бившия стъкларски завод "Китка".

Още един починал с коронавирус у нас, 648 са потвърдените случаи

Според Алдин е много важно всички деца да учат. "Трябва да се провери дали се провежда дистанционното обучение във всяка къща", смята той.

Личният му пример обхваща и доброволци, които са открили правилния път и днес те му помагат да стигне до възможно най-много хора.

Алдин често обикаля и съседните села, за да работи с хората там. И е категоричен, че общността иска своята промяна.

Репортер: Деян Герговски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП