От МВР са категорични, че не става въпрос за ограничаване правата на гражданите

Поставиха контролно-пропусквателни пунктове на входовете и изходите на махалите в София. През тях могат да преминават само хора, които отиват и се връщат от работа. Те задължително трябва да представят служебна бележка и лична карта. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

А тези, които тепърва ще вземат необходимите документи, отидоха на работа, но под условие.

„Проблемът е, че не ни е издадена бележки, за която да имаме разрешително да излеем от квартала да отидем на работа“, сподели една от живеещите в квартала.

Мащабна акция на полицията се провежда в София

До момента обстановката в софийския квартал "Христо Ботев" е спокойна. Там, малко преди 08.00 ч., жителите, които искаха да преминат през пунктовете бяха основно служители на фирма „Чистота“.

Жителите на ромската махала твърдят, че спазват мерките за безопасност и карантината. Въпреки хубавото време и настъпващите празници, не се събирали много хора на открито. А вътре в квартала, жандармерия проверява и колите.

Въвеждат пропускателни пунктове в един от кварталите в Пещера (ВИДЕО)

От МВР са категорични, че не става въпрос за ограничаване правата на гражданите. Целта е да няма масово струпване на хора.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП