Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова

Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, съобщи във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Не се спазва забраната за разходки в парка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Продължават проверките на пазарите, където е задължително да има един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти. Кметът призовава всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СТОЛИЧАНИ, КОИТО СЕ РАЗХОЖДАТ, ТУК

Глобиха семейство за разходка с кучетата им в парк

"Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови", казва още Фандъкова и призовава: "Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме. Това, което постигнахме струва прекалено много и всеки плаща тежка лична цена, нека не го хвърляме на вятъра".

В заключение и с оптимизъм Фандъкова посочва, че заедно ще се справим.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!