Те се чувстват подведени и ощетени, тъй като спазвали всички мерки

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина. Според семейството от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

Актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете в София (ВИДЕО)

В сряда около 10 часа Пламен и съпругата му Вяра извели двете си кучета на разходка в Морската градина - само на 200 метра от входа на блока, в който живеят. На място обаче, пристигат полицаи и съставят общо два акта на семейството.

 

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки. На сайта на Министерство на здравеопазването е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина.

Спазват ли се мерките срещу заразата в Пловдив и Бургас?

Семейството увери, че спазва дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути. Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени и апелират за по-голяма точност на наредбите.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.