В града под тепетата вече има осъден за нарушаване на карантината

Миналата неделя Морската градина в Бургас беше много оживена въпреки забраната за струпване на хора. Този уикенд може би лошото време е това, което спира нарушителите.

Първа присъда за нарушаване на карантината

Само за два дни в града има 10 преписки за нарушаване на карантината, които са предадени на прокуратурата. 15 са съставените актове за нарушаване на заповедта на здравния министър.

В Пловдив пък миналата неделя имаше най-много нарушители на карантината. От седмица обаче главната улица в града под тепетата е обезлюдена. Мобилна група следи за изпълнението на мерките и съставя актове на нарушителите.

Пловдив зае челните места по санкционирани, съобщават от МВР. До този момент има над 400 души с актове от по 5000 лв. В града вече има и осъден – 39-годишен мъж, който се е завърнал от Германия. Присъдата му е 10 месеца пробация и глоба от 5 000 лв.

Репортери: Цеца Алексова и Благой Бекриев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП