От полицията обявиха, че ще засилят мерките

Хубавото време провокира десетки хора да излязат на разходка. От СДВР обявиха, че ще засилят проверките в столицата, за да няма нарушители. До момента са съставени 220 акта, а санкцията е 300 лв., вместо досегашните 5000. Всеки гражданин с глоба има право да я обжалва в съда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Борисов: Навън - само с маска или шал

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова призова хората да бъдат дисциплинирани и да спазват наредбата.

„За съжаление, в много градинки и междублокови пространства се събират хора. Ясно е, че няма как пред всяка кооперация да има полицай, който да пази. И не смятам, че е нужно. Всички ние осъзнаваме за какво става дума. Повечето хора изпълняваха стриктно заповедите. Нека да не се давим „на края на Дунава“, заяви Фандъкова.

Глобиха семейство за разходка с кучетата им в парк

„До момента полицаите бяха изключително толерантни. Целта не е санкционна, а е превантивна. Разбира се, тези, които не спазват забраната, ще бъдат глобени“, заяви директорът на СДВР Геогри Хаджиев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП