За нарушаването на предписанията глобата е до 3000 евро

Италианските карабинери глобиха 60-годишна жителка на Рим заради нарушаване на задължителната карантина, съобщи БГНЕС, като се позова на местните медии. 

Жената била хваната да разхожда навън ... костенурката си, като вървяла редом с нея. Необичайната двойка била забелязана от патрулиращи по улиците карабинери.

Условна присъда и 10 000 лв. глоба за мъж от Пловдив, нарушил карантина

След като изслушали обясненията на жената, полицаите заявили, че разходката на костенурката не е задължителна, тъй като това не е куче, пише „Кориере дела Села“.

Собственичката на животното била глобена и по указание на карабинерите се върнала обратно вкъщи, понесла този път домашния любимец на ръце.

От 10 март в Италия са в сила карантинни мерки, които включват забрана за придвижване на гражданите между различни населени места и вътре в тях, с изключение на случаите, когато за това е налице особена необходимост. 

За нарушаването на предписанията глобата е до 3000 евро.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!