Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в столицата

Опашки и  двама арестувани на входовете на София. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят извън столицата, сега трябва да докажат обратното.

На магистрала „Тракия“ има километрична колона от автомобили. А хората в тях чакат с часове, нямат храна и вода. Могат да използват единствено прозореца от 6 до 8 вечерта, за да влязат в софия със служебна бележка.

Пиян шофьор се опита да премине през пропускателния пункт към магистрала „Тракия“

Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в София. Така, за да възползват прозореца от 6 до 8 вечерта, на  опашка за вход в София преди пропускателните пунктове се наредиха десетки коли. „Не мисля, че ще успеят да проверят всички, защото като се струпат 1000 автомобили за два часа просто технически няма как да се получат нещата. Ние затова днес пътуваме, защото се надяваме да избегнеме най-големия трафик“, каза Велин Драганов.

В часовете между 8 и 18 часа влизането и излизането от София остана позволено само по неотложни причини. В помощ на полицаите на пост се притекоха от Синдикатите в МВР. „Предоставяме на всички КПП-та около София и София област ободрителни напитки, малко вафли, пакетирани храни и дезинфектанти“, обясни Илия Кузманов, заместник – председател на СФСМВР.

Километрични колони от автомобили на изходите на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днес се обсъжда организацията за утрешното голямо прибиране към София.  „В четвъртък са доказвали от провинцията и че живеят на села, сега пък искат да докажат на полицаите, че всъщност са софиянци и че са били объркани. София трябва да влезе в по-нормален ред. Това беше за празниците“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Всеки, за който има данни че е попълнил неверни данни в декларацията си за излизане от София, ще бъде санкциониран на влизане.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!