Кметът на София призна, че до началото на голямото Великденско пътуване се е обсъждало дори разхлабване на ограниченията

Движението на изхода на София е спокойно. Такова беше и през по-голямата част от деня. Сутринта обаче, в часовете, в които само хората с работни ангажименти могат да влизат и излизат от столицата, бяха много и тези граждани, които опитаха да напуснат града с куриозни обяснения – от печене на агне до превозване на стопаджия. Следобед пък пиян шофьор опита да мине през този пропускателен пункт.

Фандъкова: Контролът по влизането в София ще бъде много сериозен

Заради отказът да бъде тестван, мъжът е санкциониран с акт и ще трябва да плати 2000 лева глоба. Ще остане и без кола и книжка. Това е втори подобен случай от затягането на мерките за столицата.

И през втория ден, в който София е затворен град, напрежение по пропускателните пунктове не липсваше. Много хора не успяха да обяснят къде отиват и защо.

Въпреки почивния ден, напливът от желаещи да напуснат София и тази сутрин бе сериозен. Основно във времето, в което хората с работни ангажименти имат право да влизат и излизат от столицата. За тях проблеми да продължат по пътя си нямаше.

Кметът на София призна, че до началото на голямото Великденско пътуване се е обсъждало дори разхлабване на ограниченията.

“На мен много ми се искаше да мислим за облекчаване, но за съжаление това, което се случи в четвъртък и в петък ни показа, че е още рано и не можем да разчитаме”, обясни Йорданка Фандъкова.

Направените тестове за COVID-19 у нас са над 26 хиляди, заразените - 878

„Аз чувам от сутринта и във вашите репортажи, че има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите? Доскоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това? Моето притеснение е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме, че и по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат”, добави Фандъкова.

Очаква се утре и в понеделник да има сериозно опашки за влизане в София.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.