Лечебното заведение има спешна нужда от специалисти

Видинската болница е напът да затвори. Много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти.

От 23-ма заразени в областта, 15 са служители в областната болница.

966 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, двама души са починали

„На 12 април имахме взрив, еднократно се намериха новозаразени. Тогава лекар от неврологично отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирус инфекция. тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени“, обясни в предаването „Здравей, България“ д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

По думите ѝ в последните два дни няма новозаразен медицински персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

Д-р Найденова е категорична, че в областната болница във Видин има достатъчно предпазни средства. Още през януари медицинското заведение е получило голямо количество костюми като дарение. Прокуристът на лечебното заведение поясни, че в момента то има нужда от всякакви специалисти, но най-остра е нуждата от такива по инфекциозни болести.

Кметът на града д-р Цветан Ценков обясни, че общината ще осигури медицински сестри от детските градини.

До края на седмицата ще се направят 450 тестове на медицинския персонал на болницата. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!