Положителна проба е дал шофьор на кмета

Има вероятност кметството в Симитли да затвори врати. Причината - един от служителите е заразен с коронавирус.

Спешно екипи на Здравната инспекция взеха проби на общинските служители, а резултатите се очакват края на седмицата.

50-годишният шофьор на кмета на града на града е дал положителна проба за COVID-19. Tой е бил в болнични от 10 април насам. До вчера обаче не се знаело, че е носител на вируса. "Шофьорът  първоначално е бил с кашлица, почувствал е неразположение, и след това вече е приет в болница, с двустранна бронхопневмония, направени са му съответните тестове.На бързия тест му показва, че не е болен, и PCR теста показва, че е болен от коронавирус“, коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Четирима починали с COVID-19 у нас за изминалото денонощие

Тази сутрин са направени PCR тестове на 28 служители на Община Симитли, за които се знае, че са имали контакт със заразения служител преди той да излезе в болничен. От резултатите зависи какви мерки ще бъдат предприети в Симитли. „Никой не е проявил симптоми, достатъчно разумни хора работят в администрацията, ако има нещо, да съобщят да кажат, така че надяваме се, че е нещо, което едва ли е свързано с местоработата“, каза още Апостолов.

Това е първият случай на заразен с коронавирус в Симитли. Хората се надяват със стриктно спазване на мерките разпространението на болестта да бъде спряно навреме.

Напрежение и протести в Буковлък (ВИДЕО)

Във вътрешно отделение на благоевградската болница предстои да бъде направена дезинфекция. На този етап отделението няма да бъде затваряно, но болни там няма да се приемат, докато не излязат резултатите на медицинския персонал и контактните пациенти, което се очаква да стане утре. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!