Това става ясно от заповед, издадена от директора на РЗИ-София

Противоепидемичните мерки на територията на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ се отменят. Това става ясно от заповед, издадена от директора на РЗИ-София.

С нея се изисква кметът на София и вътрешният министър да уведомят всички заинтересовани лица за сведение и изпълнение, което да започне от 00:00 часа на 28 април. На 15 април двата квартала бяха блокирани от полиция и бяха изградени контролни пунктове на точките на вход и изход заради голям брой заразени с коронавирус и масово неспазване на мерките срещу разпространението на заразата. Допускаше се излизане от махалите само с основателна причина. 

Загражденията, които в продължение на две седмици спираха жителите на квартала, вече са премахнати. Излизането беше възможно само с декларация или основателна причина. По данни на Националния оперативен щаб в двата квартала са направени около 600 теста за COVID-19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!