Голямата звезда на тима и носителка на Златната топка за 2019 година Меган Рапиноу реагира остро на решението на съда

Женският национален отбор по футбол на САЩ изненадващо загуби делото за равноправно заплащане с мъжкия тим, след като федерален съдия от Калифорния отхвърли иска за дискриминация на действащите световни шампионки. В своето решение, дълго 32 страници, съдия Гари Клауснър от съда в Лос Анджелис изтъква, че има доказателства, че женският отбор е отхвърлил по-ранно предложение за по-добро заплащане и поради това отсъжда в полза на Футболната федерация на САЩ.

Кой спечели „Златната топка” ? (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Историята на преговорите между двете страни показва, че женският национален отбор е отклонил предложение да получава заплащане по същата структура, според която заплащане получава и мъжкият тим. По този начин не може да се отсъди, че женският тим получава по-лошо заплащане от мъжкия", заявява Клауснър. Женският отбор искаше да получи 66 милиона долара неизплатени хонорари според Закона за равно заплащане.

Голямата звезда на тима и носителка на Златната топка за 2019 година Меган Рапиноу реагира остро на решението на съда. "Никога няма да спрем да се борим за РАВЕНСТВО", написа тя в Туитър. "Шокирани и разочаровани сме от днешното решение, но няма да се откажем от работата си върху равното заплащане", каза говорителката на отбора Моли Левинсън. "Ние сме уверени в нашата правота и сме решени момичетата и жените в нашия спорт да получават равно заплащане с мъжете и да не бъдат ценени по-ниско, само заради пола си", допълни тя.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.