Вижте съветите на кардиолога доц. Сотир Марчев

„Това, което искам да посъветвам всички кардиологично болни, е да спортуват поне 30 минути на ден. Да обездвижиш един сърдечноболен човек е най-лошото нещо, което можеш да направиш. Всеки ден спортуване у дома или в двора също върши работа. Любителският спорт повишава имунитета“. Това каза в студиото на „Събуди се“ кардиологът доц. Сотир Марчев.

Почина лекарка, прекарала COVID-19 и изписана с две отрицателни проби (ВИДЕО)

Второто нещо, за което той съветва, е да се съсредоточим върху приятните неща, да гледаме веселата страна на живота. „Лекарствата в аптеките няма да свършат, няма да свърши и храната. Възможни са временни лекарствени дефицити. Трябва да се запасите за не повече от 30 дни“, добавя Марчев.

„Някои хора четат по вестниците, че определени лекарства влияят на коронавируса. Започват да си сменят хапчетата, разчитайки, че така ще се предпазят. От това няма смисъл, казаха го най-големите професионалисти“, подчерта кардиологът.

Той обясни, че сърдечноболните умират от коронавирус, защото той е голям стрес за сърцето им. Дали човек ще преживее коронавируса или не, зависи най-вече от състоянието му към момента на евентуалното заразяване, а не от това какви заболявания е имал преди, смята медикът.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.