В четвъртък пламнаха складове с токсични материали

Разследват причините за големия пожар в Пловдив. Прокуратурата работи по версията умишлен палеж, научи NOVA.

Два екипа на пожарната дежуриха цяла нощ около тлеещото огнище на територията на двадесетте склада, които се запалиха при големия пожар в четвъртък. Общо 50 огнеборци за 5 часа успяха да локализират огнената стихия.

Запалиха се складове с отровни материали в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

В най-тежко засегнатия склад все още продължава да има димоотделяне, а покривът му е рухнал. За първи път в петък сутринта собствениците на изгорелите складове влязоха в тях и видяха с очите си размера на щетите.

"Тепърва предстои оглед на помещението. Със сигурност имаме щети, не само от огъня. Има ужасно много сажди, опушване. Стоката няма застраховка", обясни един от собствениците на складовете Димитър Гочев.

Близо денонощие тлееше огнището на пожара, който се разгоря на площ от 5 декара. 20 склада изгоряха напълно при огнената стихия.

"Пожарът беше локализиран в рамките на 5 часа. Все още причините се изясняват. Вече има образувано досъдебно производство, което касае предизвикване на пожар по непредпазливост", заяви говорителят на пожарната Анелия Влакхинова.

 

 

Изгорели са тонове строителни материали и ПВЦ дограма. Заради дългото време без работа и без клиенти складовете са били пълни със стока. Районът се обезопасява. Предстои обследване на конструкцията на складовете и изчисляване на щетите, които по предварителни данни вълзизат на хиляди левове.

Репортер: Илиян Велков

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.