Какво трябва да направим, ако се почувстваме зле по време на почивка?

„Няма проблем да пътуваме и да сме на чист въздух и слънце, но само при спазване на необходимите условия. Времето, прекарано сред природата, ще повиши нашата имунна защита. Хората имаха нужда да излязат и да комуникират, за да се чувстват щастливи“, заяви за „Събуди се“ д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС.

Според нея, всеки който отиде на море и прекара време под слънцето, ще се прибере вкъщи с по-добра имунна система. „Не трябва да пренебрегваме всичко и да мислим, че няма проблем, но не трябва и да стоим с маски на плажа и да се къпем с дезинфектанти. Необходима е социална дистанция и повишаване на личната хигиена. Достатъчно е да мием ръцете си често с топла вода и сапун. Нищо по-различно не се изисква от нас“, казва д-р Николова.

Тя обясни и какво трябва да направи човек, който е на почивка и има съмнения, че е с коронавирус инфекция. „Гостът трябва да съобщи на организаторите в хотела, които от своя страна ще отнесат въпроса към Регионалната здравна инспекция. В хотелите ще има и специално създадени изолатори, за да не бъдат другите гости в риск“, каза д-р Николова.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.