Зверството над момичето било извършено на 24 май

Родители на 16-годишно момиче твърдят, че дъщеря им е станала жертва на брутално насилие от страна на 22-годишен мъж. Преди това близо 3 месеца той я изнудвал и заплашвал, че ще качи клипове с нея в интернет. На 24 май с този аргумент тя била привикана в дома му, където била пребита и изнасилена, твърдят родителите й. 

„Дъщеря ни беше брутално изнасилена на 24 май сутринта”, заявява бащата на момичето.

„Сутринта тя ми звънна, за да ми каже, че нещо е станало, че трябва да отида до Бърза помощ”, разказва майката. Родителите я намерили в много тежко състояние, цялата в кръв.

По случая е задържан 22-годишен мъж. Според родителите той месеци наред изнудвал момичето.

„Детето ни разказа, че е манипулирано от няколко месеца от извършителя. Казвал, че има нецензурирани видеоклипове с нея и ако тя не прави, каквото той иска, ще ги разпространи”, разказва бащата.

Според разказа на родителите на 24 май мъжът заплашил дъщеря им, че ако не отиде веднага при него, пуска клипчетата. Уплашената тийнейджърка тръгнала към дома му. Там, според разказа на родителите, детето им било влачено, душено и бито. 

В хода на досъдебното производство са извършени необходимите експертизи и е налице  обосновано предположение, че извършител е именно задържаният, уточниха от прокуратурата. Затова държавното обвинение ще иска за него най-строгата мярка – постоянно задържане под стража.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.