"Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект", коментира премиерът

Заместник- министърът на екологията Красимир Живков ще напусне поста си още утре сутрин. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Бургас. В същото време прокуратурата вече поиска постоянен арест за Живков по разследването за търговия с боклук. 

"В понеделник го сменяме. Заместник-министрите се сменят с моя заповед. С Емил Димитров в 8 часа съм се разбрал да имам предложение от него за заместник-министър с ресор "Отпадъци". Няма милост за никого. Ако някой си мисли, че ще предупредим за това, което правим, защото сме работили заедно, няма такова нещо. Специално ГЕРБ не може да ни обвините в милост", коментира Бойко Борисов. 

По думите му има огромен натиск върху служителите на Министерството на околната среда и водите, за да работят добре.

Премиерът заяви, че задържаният сам трябва да обясни защо е изготвил списъкът с имена, който вчера публикува прокуратурата и който касае незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

АФЕРАТА С БОКЛУКА: Откриха снимка с имена на убити и големи суми, излезе и името на Божков

"Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един. Това заяви в Бургаско премиерът Бойко Борисов във връзка със списъка с имена на известни личности, сред които и убити, който прокуратурата откри в хода на разследването на аферата с боклука.  Списъци не коментирам, аз строя", добави той.

Пуснаха снимката с имената на публични личности, сред тях и убити, и суми срещу тях (ДОКУМЕНТ)

Борисов отказа да коментира темата за откритата снимка с имена на бизнесмени и парични суми срещу тях. "Въобще не искам да коментирам. Всеки бизнесмен може да си сложи списък и да си го сложи в касата. И аз мога да напиша списък. Задържаният ще каже, аз не искам да гадая.
Когато предупредихме, че ще има проблем с отпадъците, това беше преди местните избори.
Оттогава ДАНС, МВР под рководството на Поркуратурата работят. Всеки трябва да се сърди
сам на себе си. Зам.-министър Живков е от ГЕРБ, беше кмет. Няма да му поискаме
оставката - в понеделник го сменяме. Няма милост за никого. Ако някой си мисли, че ще предупредим за това, което правим, защото сме
работили заедно, няма такова нещо. Специално ГЕРБ не може да ни обвините в милост",
заяви министър-председателят Бойко Борисов и припомни за отстраняването Цветан Цветанов от ГЕРБ. 

Горанов и още няколко министри са разпитвани по производството срещу Божков

"Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект", коментира премиерът. "Цветанов е обиден от начина, по който заподозреният го отстранихме. Така че му пожелавам успех. Всеки си има пътя. ГЕРБ си има своя път и показва на хората всеки ден какво е направил", каза още Борисов.

Всичко за аферата с италианския боклук (ОБЗОР)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.