Това става със заповед на министър Кирил Ананиев

Директорите на регионалните здравни инспекции да отменят със издадените предписания за поставяне под карантина на хората, които са влезли на територията на страната в последните десет дни на май от държави-членки на Европейския съюз, от Сърбия и Северна Македония. Това нареди със своя заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Отпада карантината за влизащите у нас от страни в Европа

Тя се отнася за гражданите, при които причината за поставяне под карантина не е осъществен контакт с човек, болен от COVID-19.

Под карантина остават всички лица, които в периода от 20-и до 31-ви май са влезли на територията на България от Швеция, Великобритания, Северна Ирландия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия.

Предлагат да отпадне 14-дневната карантина за влизане в България

Всички хора, които влизат в България от тези държави, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, се поставят под карантина за срок от 14 дни в домовете си. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.