Първа жертва на безплатните чадъри и шезлонги?

Бургазлийка и приятелката й твърдят,че вчера собственик на плажно заведение на Северния плаж в Бургас им е поискал сумата от 8 лева за чадър и шезлонг.

Двете дами платили, въпреки, че знаели, че тази година ивицата в Бургас е длъжна да предоставя безплатно сянката на своите посетител. Учудването им дошло, когато на касовият бон било изписано, че плащат не за плажни принадлежности, а за кафе. 

Проверяват плаж заради сметка от 64 лв. за два чадъра и четири шезлонга

А наемателят на заведението не можа да даде ясен отговор може ли да се седне на шезлонг без да поръчаш дори кафе

„Никой не е взимал пари за сянката на чадърите или за маса. За всяко действие се издава касов бон, като в конкретния случай е посочена консумацията на кафе. При положение, че има управител и към него няма отправени запитвания, смятам, че клиентът е надлежно обслужен”, казва собственикът на заведението Кирил Панайотов.

 

 

Той добавя, че заведението не взима пари за чадър и шезлонг.

„Според мен няма нищо нередно тук. Всяко едно заведение е в правото си да изисква консумация от посетителите. Не трябва да се бърка допълнителната търговска площ с площта за разполагане на плажни принадлежности”, каза представителят на концесионера, Симеон Цветков.

"Избор на управителя на заведението е да преценят дали да поставят маси и столове или чадъри и шезлонги за по-голямо удобство на техните клиенти", казва още Цветков.

Това според него не било начин да заобиколят заявеното пред Министерството това лято да предоставят безплатна сянка. От Министерството на туризма заявиха,че ще направят проверка.

Повече по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.