Изложбата е била подредена в градинката пред „Кристал” в столицата

Седем авторски фотографски платна са изчезнали през нощта на 26 юли от изложбата „Светът… в 28 кадъра” на Стефан Диомов, подредена в градинката пред „Кристал” в столицата. Изложбата, трябваше да остане в откритата площ до края на месеца, но заради кражбата се закрива. Пръв за посегателството е сигнализирал създателят на фамилия "Тоника" Стефан Диомов.

Откраднаха платна на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров (ВИДЕО)

„Правя изложби откакто се помня. Тази ми е седмата. Организацията беше чудеснам откриването беше на 13 юли. Две седмици по-късно ми съобщиха, че са ми изчезнали 4 платна. Когато отидох на място да прибера фотографиите си, открих, че са ми откраднати още три. Това разби сърцето ми, защото тези платна съм ги правил с много любов”, разказа той.

„Дръжте крадеца”: Откраднаха копие на Мона Лиза от читалище

Това е първата му изложба, която гостува в столица. Диомов е правил 6 подобни изложби в Бургас, но такова посегателство му се случва за първи път. Досега не е ясно кой е посегателят. Заради растителността в парка, охранителните камери не успяват да заснемат извършителят на кражбата.

Кражбите на века в Европа

„Дано този, който ги е откраднал, продължи да ги пази и показва на хората. Това, което е извършил, е повече от вандалщина. Нека се опита да стане по-добър човек, защото това, което е направил, е ужасно”, заяви Диомов.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.