За първи път в историята партията ще проведе конгрес при закрити врата

За първи път в своята история Републиканската партия на САЩ възнамерява да проведе предизборен конгрес, насрочен за 21-24 август в Шарлът, Северна Каролина, при закрити врата, информира пресслужбата на Конгреса, мотивираща решението с пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.

Изборите в САЩ няма да се отлагат

"Ние планираме да затворим всички събития в Шарлът от петък - 21 август, до понеделник - 24 август, за пресата поради здравните мерки и ограниченията по повод пандемията. Ще се радваме да ви информираме, ако това се промени, но ние работим в съответствие с местните и държавни разпоредби относно броя на хората, които могат да присъстват на събития, се казва в изявлението.

Поради разпространението на коронавируса броят на делегатите е намален от 2550 на 336. В тези събития обикновено присъстват десетки хиляди хора, включително представители на американската и чуждестранната преса.

Тръмп печели първичните избори на републиканците в Ню Хемпшър

Конгресът на Демократическата партия в Милуоки, Уисконсин ще се проведе на 17-20 август. Броят на акредитираните журналисти за него ще бъде намален до минимум. Президентските избори в САЩ са насрочени за 3 ноември. Очаква се демократичният кандидат за тях да бъде Джоузеф Байдън, от републиканците - Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.