КАТ вади наличната техника и затяга контрола

Полицията в страната на крак заради трите почивни дни. Трафикът на изходите на големите градове и към Гърция беше интензивен през целия ден. А столичните полицаи се самосезираха и заради нов случай на фрапиращо нарушение с колата на Тити Папазов.

ПО ПРАЗНИЦИТЕ: КАТ вади всички екипи и техника на терен

На изхода на София  при автомагистрала „Тракия” трафикът към 19 часа беше интензивен. Задръстване се е образувало и преди Бургас. Освен по големите градове и магистралите, засилен контрол ще има също от и към курортите. Пътните полицаи ще следят дали се превишава скоростта и дали шофьорите са употребили алкохол и наркотици. Проверки за забранени вещества ще има и по малките населени места, както и около заведенията. Всички камери на „Пътна полиция” ще бъдат разположени по различни места в страната. 

А полицията се е самосезирала, след като в социалните мрежи се появи клип с колата на Тити Папазов. Вижда се как автомобила първо се престроява неправилно, после минава на червено. Пред NOVA, а и пред полицията, Папазов каза, че не е шофирал той. Дал автомобила на друг човек.

Заснеха колата на Тити Папазов в поредно нарушение (ВИДЕО)

„ Водачът е установен, също е попълнил такава декларация, че той е лично е управлявал автомобила и му е съставен акт за съответното нарушение”, обясни   Мартин Цурински – началник „Пътна полиция” към СДВР.

Глобата за такова нарушение е 100 лв. и отнемане на осем контролни точки. Сериозни санкции очакват и всички други шофьори, които бъдат засечени от катаджиите.  На пътя за празниците са над 200 камери и всички екипи на пътна полиция.

„ Ще бъдат разположени на основните булеварди в големите градове, както и на автомагистралите, първокласните пътища и местата, на които знаем, че водачите на МПС нарушават правилата”, обясни Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

Нова акция на КАТ заради ръст на катастрофите

За подсилване на контрола, в трафика ще се влеят и екипи на Жандармерията.

„За 2019 г. за същия период, говоря празничните дни, са се случили 59 тежки пътни инцидента със 7 загинали лица и 73 ранени. Това показва, че в тези дни трафикът е наистина интензивен”, обясни Крушарски.

В София, движението се засили много преди края на работния ден. В късния следобед движението се успокои.  Образуване на тапи е възможно и на автомагистрала „Хемус” заради ремонтите там. Очаква се най-натоварено да е около курортите и в посока Гърция. Задръстванията на южната ни граница започнаха още преди обяд. Дългото чакане продължи и вечерта. Излизането от тапата на „Кулата” отнемаше около 2-3 часа, а още 30 минути пътуващите трябваше да изчакат на самата граница, за да им бъдат проверени всички необходими документи за влизане в Гърция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.