Вижте защо се е стигнало до тази мярка

Пандемията от коронавирус и изискванията за спазване на дистанция между учениците в Италия доведоха до затруднения от организационен характер в някои училища, предава БГНЕС.

ПРИ СТРОГИ МЕРКИ: Италианските училища отново отвориха врати

Учениците от клас в Торино дори провели занятията си в църква. Причината е закъсняла доставка на допълнителни чинове, необходими за спазването на физическа дистанция.

Те били поръчани в началото на юли, но все още не са доставени. Ръководството на училището било принудено да намери временно решение, което ще трае няколко дни. Занятията в църквата са започнали с часове по италиански и латински език, история и философия, последвани от почивка в двора на църквата и два часа математика.

Ръководството подчертава, че училището е светско и ще остане такова, въпреки че учебните занятия се провеждат в сградата на църквата. 

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН: Училищата отвориха при засилени противоепидемични мерки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изданието разказва за ученици от друг клас, които прекарали часовете в училищния стол. Деца от основно училище в Генуа са били принудени да ползват столовете вместо маси, а част от тях седели на земята. Това предизвикало недоволството на родителите, които се събрали на протест пред сградата на училището.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.