Тези плодове помагат за предпазване от редица проблеми, смятат учени

Фурмите са много полезни за мъжете. Учените смятат, че този плод помага за контрола на нивата на кръвната захар, подобряване на мозъчната функция и ерекцията, пише БГНЕС.

Фурмите съдържат голямо количество минерали, полезни фибри, антиоксиданти, витамини В6, А и К, както и калций и желязо, форсфор и манган.

Учените са доказали, че фурмите съдържат аминокиселини и различни видове фибри, които допринасят за бързото усвояване на храната. Ето защо фурмите помагат в борбата с чревните разстройства, а също така насърчават растежа на полезните чревни бактерии.

Как зеленчуците помагат на отслабването

При редовна консумация на фурми в рамките на установената норма, този процес може да предпази от оксидативен стрес и мозъчно възпаление. Смята се, че тези плодове помагат за предпазване от Паркинсон и от Алцхаймер. При проучвания върху животни става  ясно, че фурмите могат да намалят активността на бета - амилоидните протеини, които провокират появата на плаки в мозъка.

Какво да не слагаме в чая си (ГАЛЕРИЯ)

В допълнение към тези полезни свойства, фурмите са в състояние да минимизират нивото на оксидативен стрес, което от своя страна може да провокира появата на сърдечно-съдови заболявания. Яденето на сушени фурми може значително да намали риска от инсулт или атерогенеза. За нормализиране на сърдечната функция се препоръчва да се пие сироп от фурми поне два пъти седмично.

Тъй като плодовете на финиковото дърво съдържат цинк, витамин В6, естрадиол, всички тези компоненти могат да увеличат подвижността на сперматозоидите в мъжкото тяло. Съответно до известна степен сушените фурми помагат при еректилните проблеми при мъжете. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си