При претърсванията в дома и кабинета му бяха открити доказателства за престъпна дейност

Миналата седмица ви показахме как парамедик се представя за лекар, като констатира и издава съобщения за смърт. Видяхте как Георги Георгиев инжектира диазепам на здрав човек, без да има правомощия за това.

РАЗСЛЕДВАНЕ НA NOVA: Парамедик се представя за лекар, прави манипулации и констатира смърт (ВИДЕО)

Веднага след репортажа на Тина Ивайлова прокуратурата в Пловдив се самосезира и започна проверка. Последваха и арести. При претърсванията в дома на Георгиев и в кабинета му бяха открити доказателства, че мъжът извършва неразрешени от закона медицински дейности.

Самият Георгиев, който е бивш полицай, твърди, че има генерално пълномощно от лекар да прави всичко това. Експертите обаче осъдиха остро тези твърдения. Обещахме да ви покажем каква е схемата за издаване на съобщенията за смърт само с лична карта и как жена се оказа, че е починала два пъти.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Прокуратурата проверява мъжа, представял се за лекар

„По излъчен репортаж по разследване на NOVA на 13 септември тази година Районна прокуратура се самосезира и незабавно образува досъдебно производство за престъпление по член 324 по Наказателния кодекс. Предметът на делото касае лице, което е парамедик и което се представя за лекар. От медицинския център, който се ползва от това лице, бяха иззети необходими предмети в хода на разследването, които касаят издадени съобщения за смърт”, обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Как се стигна до това – гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.