Той е присъствал на първия телевизионен дебат между американския президент и съперника му Джо Байдън

Личният помощник на американския президент Доналд Тръмп - Ник Луна, също е дал положителен резултат при тест за коронавирус, съобщи Блумбърг, цитиран от Дарикнюз.

Луна, който е сред най-близките до президента служители, е поредният заразен от персонала на Белия дом. Във вторник той е присъствал на първия телевизионен дебат между Тръмп и съперника му Джо Байдън в Кливланд, Охайо. Участвал е и в среща на Тръмп с негови поддръжници в Бедминстър, щата Ню Джърси, в четвъртък.

Лекарят на Тръмп: Здравето му се подобрява, но още не е извън опасност

Телевизия Ей би си допълва, че Луна е женен за служителка на Белия дом, която е сред помощниците на старшия съветник и зет на президента Джаред Къшнър.

През последните дни с коронавирус се оказаха заразени помощничката на президента Хоуп Хикс, бившата му съветничка Келиан Конуей, трима сенатори републиканци, председателят на националния комитет на Републиканската партия Рона Макданиел, мениджърът на предизборната кампания на Тръмп - Уилям Степиън, както и трима журналисти от пресцентъра в Белия дом.

Доналд Тръмп е приет в болница (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.