От Общината в града се ангажираха тя да бъде възстановена възможно най-скоро

Вандали разбиха двуметровата статуя на богинята на лова Диана в центъра на Варна. По първоначална информация извършителите са се опитали да откраднат пластиката, но в последствие са я оставили в близост.

Статуята е един от символите на града. Разположена е в градинката до най-оживеното място за срещи в града. От полицията казаха за NOVA, че тече разследване, за да бъдат установени извършителите на вандалския акт. От Общината в града се ангажираха статуята да бъде възстановена възможно най-скоро.

„Все още се разследва кой е извършителят. Скулптурата е била най-вероятно откъртена късно вечерта. Слава Богу, не са успели да я откраднат и в момента се съхранява при нас”, заяви Ирена Димитрова  - ст. експерт в Дирекция „Култура” в Община Варна

„Предстои специалисти да я огледат. Самия скулптор Момчил Мирчев също изяви желание да дойде на място и да участва в ремонта”, допълни тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.