Следващият вторник ще бъде представена тройно-съдебна експертиза за здравословното му състояние

Казусът с бизнесмена Атанас Бобоков отново остана без развръзка. Апелативният специализиран съд днес му назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Според прокуратурата той може да получи адекватно лечение в болницата на МВР под охрана. Защитата му протестира.

Болни адвокати отложиха делото срещу Атанас Бобоков

Атанас Бобоков влезе в съдебната зала с патерици. И отново поиска да напусне килията на следствения арест, за да се лекува.

„Състоянието му непрекъснато се влошава, тъй като не му се прилага съответното лечение. То няма как да бъде приложено нито в следствения арест, нито в болницата на затвора. За лечението му е необходимо специализирана апаратура, специалисти. Това може да бъде проведено единствено в специализирано заведение”, заяви Георги Тренчев, адвокат на Атанас Бобоков.

Съдът решава ще остане ли Бобоков окончателно в ареста

„Прокуратурата не е съгласна с това заключение, поради което изиска тройна съдебно-медицинска експертиза, за да се установи актуалното му здравословно състояние, дали физиотерапията, на която той е привеждан регулярно, дава необходимите резултати и се подобрява състоянието му”, заяви наблюдаващият прокурор Мария Дойчева.

 

Изготвените досега две експертизи дават противоречиви изводи, макар да са дело на един и същи лекар, записа Апелативният спецсъд в решението си. Те са правени в болница „Лозенец”.

„В болницата бяха задължени да ни изпращат след всеки преглед медицинските документи. Те не са ни ги изпратили. Сега ще ги изискаме, защото бяхме задължени от съда незабавно да ги изискаме и да ги представим”, заяви още наблюдаващият прокурор.

Съдът разпореди цялата документация до момента да бъде предоставена, както и да се направи още едно изследване - този път в МВР болница.

„В епикризата се посочва комбиниран подход от домашно лечение, плюс амбулаторно такова, с прилагане на медикаменти, най-различни. Докторите все още тестват какъв точно подход по отношение на медикаментите да му  приложат”, заяви адвокат Георги Тренчев.

И защита, и прокуратура взаимно се изненадаха с нови доказателства днес. От обвинението предоставиха 9-те тома, свързани с откритите преди дни близо 8000 тона опасен боклук у нас. А адвокатите внесоха два протокола от заседания на Съвета на директорите на дружествата, собственост на братята Атанас и Пламен Бобокови. Изненадващо те вече са освободени от ръководните си постове там.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.