Семейството изпитвало трудности с бизнеса си заради пандемията

Призив на отчаяние в социалните мрежи намери неочаквано широк отзвук и само за няколко дни промени съдбата на възрастна двойка в Индия. Когато 80-годишният Канта Прасад и съпругата му Бадами Деви със сълзи на очи разказват за трудностите си в сърцераздирателно видео в Instagram, те не предполагат, че хиляди хора ще пожелаят да им помогнат, пише Би Би Си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inhe hamari help ko bahut zarurat he . . . #share #foodvideo #viralvideo #old #oldcouple

A post shared by Gaurav Wasan (@youtubeswadofficial) on

Възрастната двойка е собственик на малка сергия за храна в Делхи. Уличната храна е популярна не само в столицата, но и в цяла Индия, но заради пандемията от COVID-19, този вид бизнес рязко западна.

Сергията на семейство Прасад носи колоритното име „Баба ка Даба”. Отваря през 1990 г. Ястие, приготвено с много грижа и внимание, струва по-малко от 50 рупии, което е около 0,70 долара.

С Канта и Бадами съвсем случайно се среща кулинарният блогър Гурав Васан, който записва разказа им и публикува видеото в Instagram. Само часове по-късно пред сергията за домашно приготвена храна се извива дълга опашка.

Напливът от хора продължава и в следващите два дни. А популярно приложение за доставки на храна в Индия дори включва „Баба ка Даба” сред бизнесите, с които си сътрудничи.

Видеото с призива на семейството е гледано над 4 милиона пъти. То е било споделено хиляди пъти и в Twitter – от боливудски звезди до крикет знаменитости, които призоваха "Не изоставяйте никого в нужда в тези тежки времена".

На името на възрастната двойка дори беше открита сметка за дарения, по която вече са събрани около 3 000 долара. Парите ще бъдат изразходвани за належащи ремонти по сергията, а част от тях ще бъдат дарен и на други нуждаещи се.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.