Страната регистрира рекорден брой случаи на COVID-19

В Малта носенето на предпазни маски става задължително на обществени места. Клубовете, баровете и местата за развлечение ще затварят в 23 ч., за да се ограничи разпространението на COVID-19. Това съобщи вчера премиерът Робърт Абела, предаде БТА.

ЕКСПЕРИМЕНТ НА NOVA: Носим ли маски на закрито? (ВИДЕО)

„Здравето беше и ще остане приоритет, но животът трябва да продължи”, каза Абела на пресконференция в деня, когато средиземноморският остров регистрира рекордните 122 нови случая на коронавирус за денонощие, при население от 500 000 души.

„Това е съдбоносно време за борба с COVID-19, за защита на икономиката и работните места”, заяви още премиерът и добави, че в понеделник, когато бъде представен националният бюджет, ще се оповестят и мерки за подпомагане на бизнеса.

Абела обясни, че се запазва лимитът от 10 души, които могат да се събират, но всеки трябва да носи маска, освен ако не е у дома или в колата си. В ресторантите маските ще може да се свалят.

COVID-19: Австрия с рестрикции за пристигащите от България

От понеделник влиза в сила разпореждането баровете и клубовете да затварят в 23 ч. Здравният министър Крис Ферне посочи, че бързи тестове за коронавирус ще се правят на пътници, пристигащи на летища, както и в училища и болнични заведения, където може да има случаи на коронавирус.

Вчера Малта спря пътници, слизащи от круизния кораб „Грандиоза” заради подозрения за случай на инфекцията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.