Според депутата на ГЕРБ президентът е направил три големи политически глупости

"На 18-и октомври, в неделя, между 16:00 и 16:30  Радев е получил смс от ген. Мутафчийски, който го е информирал, че е контактувал с хора, заразени с коронавирус. Президентът е отговорил на съобщението. Това може да се провери. Румен Радев продължава да лъже и лепна петно на България. Целият свят говори, това е национално престъпление". Това заяви в ефира на "Неделята на NOVA депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

По думите му в рамките на няколко месеца президентът е направил три невероятни политически глупости. "Това не може да го направи дори начинаещ политик, не може да направи дори някой, който се учи за политик в детската градина", смята той.

ДО ТАЛИН И ОБРАТНО: Кой стои зад "активното мероприятие" срещу президента?

“Една от най-големите глупости бе да снеме доверието си от правителството. Доверие, което той не е давал по Конституция. Друга грешка бе, когато излезе с вдигнат юмрук и каза "Мутри вън". Президентът започна опит за преврат", обясни Гърневски.

“Радев насочи стрелите си към правителството с надеждата да се отклони вниманието от грешките, които самият той извърши", категоричен е депутатът от ГЕРБ.  

Президентството и властта в спор за домакинството на "Три морета"

“Правителството не искаше през 2021 г. България да бъде председателства инициативата „Три морета“. Тази година страната ни има два важни избора - парламентарни и президентски избори. Тази инициатива изисква внимание и на правителството, и на президенството", поясни той.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.