Кой води в битката за Белия дом?

В САЩ Николай Дойнов се срещна с двама българи, които от години живеят там. Единият от тях е д-р Антон Минасян, който от години се занимава с вируси. Той е един от хората, които са работили в лабораторията, открила ХИВ.

Другият човек е Йонко Мермерски, професор по органична химия. Той е известен у нас като официалния преводач между Тръмп и Борисов. Двамата коментираха какви са нагласите малко преди края на изборите в САЩ.

БИТКАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ: Избори под знака на пандемия

„Коронавирусът и изборите в САЩ са дълбоко свързани. Моето мнение, че пандемията е силно раздухана заради факта, че предстоят избори. Силно се съмнявам в данните за заразените в Америка. Когато починалият има положителен тест за коронавирус, макар и да е болен от друго смъртоносно заболяване, в смъртния акт се записва като починал от COVID-19”, коментира Антон Минасян.

„Организацията срещу Тръмп е голяма. Очевидно е. По-интелигентните хора започват да се дразнят. Вирусът даде възможност президентът на САЩ да бъде атакуван за това как се справя с него. Ако Тръмп бъде по-съпричастен, ще бъде много успешен. Той успя в много отношения. През неговото управление икономиката се подобри, безработицата сред малцинствата е най-ниската от години. Това, разбира се, беше преди кризата с коронавируса”, смята Мермерски.

ИЗБОРИ ПО ПОЩАТА: Рекорден брой американци гласуват дистанционно

Според Антон Минасян, ако Тръмп спечели, ще има размирици. „Ако спечели Байдън, нещата ще бъдат по-мирни”, поясни той.

Мермерски обаче е на обратното мнение. „Ще има продължителен период на размирици и престъпления, ако Байдън спечели изборите”, коментира той.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.