Oчакванията са, че по този начин ще се намали ”натискът” към болниците

До края на седмицата диагностично-консултативните центрове в София трябва да открият COVID- зони. Tам пациентите ще бъдат преглеждани от лекар, ще им се правят кръвни изследвания и тестване, а при нужда - и рентгенова снимка. Oчакванията са, че по този начин ще се намали натискът върху болниците.

„Ние сме готови. Кабинетът ще започне своята работа през следващите дни. Трябва да подчертая, че извършваме тези дейности от самото начало на епидемията“, каза директорът на ДКЦ-12 в София д-р Васил Василев.

Рекорден брой от над 100 починали с COVID-19

Старшата сестра Василила Стойнева разказва, че ще работи в екип от още няколко души.

„Проблемът е с набирането на лекари. Тук ще имаме ситуирани лекар и двама специализанти от "Пирогов". Ще работим от 8.00 до 16.00 ч. с кратка почивка“, добавя д-р Василев.

Той апелира при тях да идват хората с по-леки симптоми, за да се намали натискът върху големите болници в столицата.

„Лечебното заведение ще продължи своята нормална работа. Само един вход ще бъде затворен. Всички наши служители са екипирани подобаващо и се извършва постоянна дезинфекция. На този етап нямаме болни служители“, каза още д-р Василев.

Още по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.