Малките хотели реализираха заетост през август и септември по-голяма от предходните години, твърдят експертите

Какво е бъдещето на туризма в условията на пандемия – пътуване сам с колата и почивка в отдалечена къща? По тази тема в студиото на „Здравей, България” говориха експертът в туризма Ивайло Кожухаров  и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

Проверяват зимните комплекси за предстоящия сезон

“С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели с по 20-30 стаи успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години”, заяви Кожухаров.

„Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни, към днешна дата отговорът е "да". Заетостта на хотелите в момента е под 20%, така че струпване е почти невъзможно”, подчерта той.

Как туристическият бранш иска да помага в борбата с коронавируса?

„Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме”, посочи Лилов.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.