Тя била закарана в столичната Окръжна болница

 Възрастна жена от Ботевград е починала заради отказ да бъде приета в болницата „Света Анна ” в софия.  С този сигнал ни потърсиха нейните близки. В петък срещу събота, 77 годишната пенсионерка е получила белодробен оток. Медици от Спешна помощ- Ботевград  я транспортирали до бившата Окръжна болница.  Оказало се обаче, че кардиологичното отделение e трансформирано в COVID- отделение, а тя не била положителна за коронавирус. След близо час, жената е настанена в  друго лечебно заведение,  където е починала. 

Още един пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници

 

 

„На 21 ноември майка ми се влоши. Отидохме до Бърза помощ в Ботевград. Биха й орбазон. Стояхме един час. Докторите я попитаха добре ли е и ни пуснаха да се приберем. Майка ми нямаше положителен тест. Прибрахме се, стояхме 2 часа и тя каза, че пак й е много лошо. Жена ми се обади отново на Бърза помощ и ни казаха, че трябва да я закараме в Окръжна болница в София. От там обаче ни изгониха, защото кардиологичното отделение е трансформирано. Трябваше да ни кажат да не ходим там. Стояхме 40 мин. и нищо не се случи. След това я закарахме в Трета градска, където обаче почина. Ако го нямаше това забавяне, щеше да оцелее”, разказаха близки на починалата жена.  

От „Света Анна” обясниха, че колегите им от Спешна помощ са уведомени с писмо за преструктурирането на отделенията . От Спешна помощ пък отричат такава  информация да е стигала до тях по официален път.

Повече по темата гледайте във видеото

ФАТАЛНО ЗАБАВЯНЕ: Млад мъж с коронавирус почина след лутане по болници

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.