36-годишният Kалин от Oбзор е бил в тежко състояние

Млад мъж с коронавирус и тежка пневмония почина след лутане по болниците в Бургас.  36-годишният Kалин от Oбзор е бил в тежко състояние и се опитвал да влезе в няколко здравни заведения. След няколкочасово чакане пред различни болници, е приет, но умира заради усложнения, предизвикани от пневмонията.

След близо две седвмично домашно лечение с антибиотик с диагноза двустранна бронхопневмония Калин Карапачов се влошава. Единствената линейка в Обзор не идва с чаове, затова младият мъж тръгва със собствения си автомобил към спешния център на УМБАЛ Бургас. Бързият тест за Ковид обаче е отрицателен. Майката на Калин разказва че са разкарвани от УМБАЛ Бургас до белодробната болница и обратно.

ПРИЗНАТЕЛНОСТ: Семейство от Монтана благодари на своята лекарка

„Ние загубихме колко часа, 20 часа окито ако бяха го интубирали можеха да му помогнат. ....това е проблема че тук няма даже указателна табела. ...линейките...”, заяви Гинка Карапачова - майка на починалия Калин.

 

 

 

Единствената болница която приема Калин по спешност без тест за коронавирус но с тежка дихателна недостатъчност е болница „БургасМед”.

Училищен директор помага като доброволец на медиците в болницата в Шумен

„Както и изразената хипоксия просто през белия дроб не може да премине. Рязко се е получило това състояние и до един опеределен момент е можел да диша. Просто когато пристига при нас вече въпреки кислородо терапията е била недосататъчна, наложило се е апаратна ветнилация. PCR теста чак на следващия ден излезе, оказа се положителен”, заяви д-р Златко Янев, началник Реанимационно отделение „БургасМед”.

Майката на починалият мъж Гинка Карапачова обаче настоява за проверка на екипът който е върнал сина и вместо да предприеме животоспасяващи действия. Гинка Карапачова възнамерява създаването на „Фондация Калин Карапачов” която да помага на случаи като нейният.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.