Вижте разказа на неговите близки

Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници. Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че също са се сблъскали с хаоса в здравната ни система. Те са се опитали да го настанят в болницата „Свети Георги”. Чакали са часове наред, но места не са се намерили. Били са пренасочени към друга болница – Окръжна болница в Пловдив. Оттам мъжът също е бил върнат.

На следващия ден близките на Недев отново викат линейка. Отново мъжът е изпратен в „Свети Георги”, оттам са изпратени пак в Окръжна болница. Близките му го карат обаче в друго лечебно заведение, където, за съжаление, Недев почива.

ФАТАЛНО ЗАБАВЯНЕ: Млад мъж с коронавирус почина след лутане по болници

„Имаше шанс за спасението му в периода, в който го върнаха от Окръжна болница, в 24-те часа до другия ден, когато вече беше приет в „Иван Рилски”, защото тогава състоянието му не беше толкова критично”, разказа  Николай Недев – син на починалия мъж.

„След като устоновихме, че сатурацията на кръвта му е ниска, говорихме с личната лекарка. Тя беше категорична, че той трябва да постъпи в болница”, разказа съпругата на починалия мъж - Елена.

„В болницата стои и чакаш. Никой не ти дава информация, какви мерки се вземат, какви изследвания са направени и какви са резултатите”, каза още тя.

В търсене на справедливост след трагедията в болница в Пловдив

И допълни: „Никой не е говорил с нас дали има или няма коронавирус. След като вече беше насочен към Окръжна болница в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от отрицателните бързи тестове, които са му направени”.

Семейството недоумява защо не е приет никъде при положение, че има Координационен център, а Йордан е бил в тежко състояние, докато го карат с линейка между болниците:

„В смъртния му акт са изброени трите му заболявания и на четвърто място е записано COVID-19", каза Елена.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.