Мястото не съществува по документи

Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. „Дружба”. Майка на момиченце на година и 9 месеца разпространи снимки във Facebook, на които се виждат синини и наранявания по тялото на детето. 

„Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата. След това обаче имаше огромна синина на ханша, драскотина на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че дъщеря ни се е била с друго дете. Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще прекрати договора ни. Искахме да видим записите от камерите, но тя отказа да ни ги предостави”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на пострадалото дете.

Жена от Дом за възрастни е настанена в болница с тежки травми (ВИДЕО)

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите й в градината няма медицинска сестра. „Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но заради пандемията, не сме влизали в сградата и не знаем със сигурност”, поясни жената.

Директорката отказа коментар по темата. От МОН обясниха за NOVA, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи. 

Момиче твърди, че е обиждано и бито от учителка (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.